Olcsó esküvő: 6 tipp az olcsó, de emlékezetes esküvőhöz

olcso eskuvo szervezes

Esküvőt szervezel, de a jelenlegi árak mellett kétszer átgondolod, hogy mire költs? Mindemellett mégis szeretnéd a legtöbbet kihozni belőle? Ha a két kérdés közül legalább egyre igen a válaszold, akkor van egy jó hírünk. A következő cikkben összegyűjtöttünk minden információt, amelyre szükséged lesz egy olcsó esküvő szervezéséhez.

Először is nézzük az olcsó esküvői helyszíneket.

1. Olcsó esküvő tipp: Olcsó esküvői helyszínek

Olcsó esküvői helyszínt találni manapság szinte lehetetlen. De nem feltétlen csak azért, mert nincs, inkább azért, mert a legtöbb ilyen hely hirdetés nélkül is folyamatosan full house üzemel. De szerencsére több alternatíva létezik, amelyek közül a legnépszerűbb könnyen elérhető.

Ez az alternatíva nem más, mint a sátor bérlés.

Ajánlott cikk: Sátor bérlés útmutató 2022: sátor bérlés esküvőre, ballagásra

A sátor, mint esküvői helyszín igen hullámzó karriert tudhat magának. A 90-es, 2000-es években óriási divat volt, szinte minden esküvőt saját udvaron, sátorban tartottak.

Ezután következett a rendezvényházak uralma, majd szépen lassan feltörtek a rendezvénysátrak és következett a vegyes királyság.

Ma már újra bátran állíthatjuk, hogy sátorban tartani az esküvőt menő és stílusos. Persze sok minden változott az elmúlt évekhez képest. Ma már nem a klasszikus “katonai” sátrakban tartjuk az esküvőket.

Ajánlott cikk: Pavilon bérlés rendezvényre: 3 esemény, amit tökéletessé tesz egy pavilon

Egy sátorban ilyen, ehhez hasonló és még jobb megjelenés is könnyedén kihozható:

olcsó esküvő

Mindent egybevetve tehát ma már minden igényt kielégítő és modern esküvőt tudunk szervezni a saját udvarunkon is egy erre megfelelő rendezvénysátorban.

Ráadásul az Induljon a Banzáj! segítségével minimalizálhatod az esküvő szervezéssel járó stresszt is. Válassz csomagajánlataink közül és élvezd az ezzel járó kényelmet. A sátrakat kiszállítjuk, berendezzük, éttermi eszközöket, talajtakarót, kültéri hűtést, fűtést biztosítunk és még sok mást.

2023-tól pedig dekoratőrt is tudunk biztosítani egyedi, vonzó árazással. De ez még mindig nem minden: kérésre a rendezvényed italait is meg tudod tőlünk rendelni. Ezt rendeléskor jelezd és kollégánk egy árlistát továbbít számodra, amelyből ki tudod választani, hogy milyen üdítőket/alkoholos italokat szeretnél a rendezvényedre.

2. Olcsó esküvő tipp: Olcsó esküvői meghívó

Ahogy az esküvői rendezvényhelyszínek, úgy az esküvői meghívók terén is forradalom történt az elmúlt években. Ez a fajta változás persze leginkább a digitalizációnak köszönhető.

Az olcsó esküvői meghívó könnyen kivitelezhető.

1. Magadnak készíted el a Canva segítségével és kinyomtatod

Egy darab esküvői meghívó ára manapság 400-1000 Ft között mozog. Ezek természetesen többnyire profi megjelenésű meghívók. Ez az ár azonban könnyedén redukálható 100-200 Ft/db-ra úgy, hogy magadnak elkészíted az ingyenesen használható Canva segítésével, majd egy írószerboltban kinyomtatod kemény papírra. (Ha a linken keresztül regisztrálsz kapsz ajándékba egy prémium fotót is.)

A Canva használata egyébként rendkívül egyszerű, itt egy magyar nyelvű tutorial is:

2. Weboldal készítés

Az esküvői weboldal ma már teljesen elfogadott, ráadásul rendkívül környezetbarát opció. Könnyen kivitelezhető, komplexebb informatikai tudás nélkül is.

Ráadásul több információt is feltüntethetsz rajta, mint egy hagyományos papír alapú meghívón.

Elhelyezhetsz rajta akár térképet, ajándék listát, de az esküvő után a képeket is fel tudod tölteni ide. Ha magadnak akarod elkészíteni, akkor egy jó opció lehet a planning.wedding által üzemeltetett esküvői weboldal készítő oldal. Jó megoldás lehet a Webnode is, ám itt az informatikus véna már előnyt jelent.

De több szolgáltató kínál ilyen szolgáltatást, például Ő, vagy Ő.

Az exkluzív esküvői csomagunk mellé AJÁNDÉK ESKÜVŐI WEBOLDALT biztosítunk.

3. Olcsó esküvő tipp: Olcsó ültetőkártya

Az esküvői ültetőkártyákkal hasonló a helyzet, mint a meghívókkal. Ugyanúgy megoldhatók sokkal olcsóbban, mint amennyiért a legtöbb szolgáltató kínálja.

Kiváló alternatívaként szolgálhat a Canva, vagy egy közeli ismerős, rokon, aki jól bánik a Photoshoppal.

4. Olcsó esküvő tipp: Olcsó esküvői köszönetajándék

Az olcsó esküvő köszönetajándék könnyen kivitelezhető, ha van egy jó kézügyességgel megáldott ismerős. A Pinteresten és a Meskán meríthetsz inspirációt.

A Meskán egyébként már találsz egészen olcsó, de tök menő lehetőségeket is.

5. Olcsó esküvő tipp: Olcsó zenekar esküvőre

Az olcsó zenekar kicsit pejoratív jelző lehet. Sokszor az olcsóság a minőség rovására megy, hiszen könnyen “ennyi pénzért legyen jó ez is” hatás alakul ki. Ezt figyelembe véve a zenekar azon esküvői elemek közé tartozik, amelyeken nem érdemes spórolni.

A zenekar a buli lelke. Egy profi zenekar ráérez a közönségre. Képes megtáncoltatni az elkényelmesedett tömeget, valamint a buli tervezett vége felé képes “altatni is”.

Azonban ha mégis valami olcsó megoldást keresel, akkor az alábbiakat javasoljuk:

1. Keresd fel a helyi zeneiskolát

Egészen biztos, hogy a zeneiskolában találsz olyan baráti kört, akik rendszeresen összejárnak zenélni és gyakorlott zenészek. Lehet, hogy nem játszottak még esküvőn, de biztos lehetsz benne, hogy szívesen kipróbálnák magukat egy ilyen helyzetben.

Ha időben jelzed feléjük az igényeidet, akkor próbálni is lesz idejük és elég jó végeredmény is kisülhet belőle.

2. Keress egy lelkes DJ-t

Ha elkezdesz böngészni a YouTube-on vagy más közösségi platformon, rövid idő alatt találni fogsz olyat, aki már régóta hobbi DJ-zik és szívesen bevállalna egy esküvőt. Biztos lehetsz benne, hogy olcsóbban fogja elvállalni, mint egy profi DJ.

olcsó esküvői zenekar

3. Bérelj hangfalat

A 3. és egyben legolcsóbb megoldás zeneszolgáltatásra az a hangfal bérlés. Bérelj hangfalat, fizess elő YouTube prémiumra (2.000 Ft) és állíts össze egy lejátszási listát. Érdemes lesz megbízni egy “zene felelőst”, aki az eseményeknél lejátssza a szükséges zenét.

Érdemes legalább 2 zene felelőst megbízni, de a 2. az csak egy amolyan pót felelős legyen, ha az 1. eltűnne az este folyamán.

Arra érdemes figyelni, hogy valóban csak a zene felelős férjen hozzá a hangfalhoz, hiszen könnyen kaotikussá válhat a hangulat a folyamatosan váltakozó zenék miatt.

6. Olcsó esküvő: Olcsó ceremóniamester/vőfély

Mindenekelőtt az első lépés az, hogy eldöntsük: ceremóniamestert vagy vőfélyt szeretnénk az esküvőnkre. Ebben az alábbi cikk fog segítséget nyújtani.

Ajánlott cikk: Mi a különbség a vőfély és a ceremóniamester között?

A vőfély vagy ceremóniamester szintén olyan eleme egy esküvőnek, akin nem érdemes spórolni. Azonban, ha mégis így tervezzük, akkor jó megoldás lehet, ha felkérünk az ismerősi körben valakit.

Érdemes olyat, akit amúgy nem biztos, hogy meghívnánk, mert nem olyan közeli.

Konklúzió

Egy olcsó esküvő még a mai árak mellett is kihozható, ha hajlandó vagy kompromisszumokat kötni. A legolcsóbb esküvői helyszín kétségkívül egy a saját udvarodban felállított rendezvénysátor lesz. Biztos lehetsz benne, ha jó szolgáltatót választasz, akkor kényelmes és gördülékeny lesz az esküvőd.

Amennyiben bennünket szeretnél megbízni az esküvői kellékek (sátor, éttermi eszközök stb.) szolgáltatásával, akkor állítsd össze a kis csomagod, vagy válassz az előre elkészített csomagajánlatok közül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Call Now Button