Sátor bérlés útmutató – Így cselekedj, hogy jól járj!

sátor bérlés

A sátor bérlés, sátor kölcsönzés napjainkban egy igen népszerű lehetőség. Nem is véletlen, hiszen rengeteg a szabadtéri rendezvény és esemény, ami megköveteli ezt. Emellett pedig egyre inkább jönnek vissza a sátras esküvők, aminek az alapja a minőségi esküvői sátor.

De mire figyeljünk oda, ha nem szeretnénk mellényúlni? Az alábbi cikk segítségedre lesz, akár céges rendezvényre, akár a saját otthonodba szeretnél sátrat bérelni. Kitérünk a legfontosabb tudnivalókra, amiket tudnod kell, mielőtt nekifognál a keresésnek.

De ne is húzzuk tovább az időt, induljon a banzáj!

Milyen eseményre érdemes sátrat bérelni?

Arra a rendezvényre, ami most a fejedben van, biztosan. Azon kívül pedig általánosan elmondható, hogy a legtöbb szabadtéri rendezvényen nagyon jó szolgálatot tesz a sátor.

Céges rendezvényeken ez azért szükségszerű, mert a kitelepült kollégáknak néha meg kell pihenniük, ami célszerű, ha nem a nagy tömeg előtt van. Emellett pedig jól jön, ha van hol “fogadni” a cégünk iránt érdeklődőket.

Családok esetében akkor érdemes fontolóra venni a sátor bérlést, ha nincs az udvaron garázs, vagy bármiféle fedett helyiség, ahova kényelmesen be lehet húzódni az idő viszontagságai elől.

Mik a sátorbérlés feltételei?

A mi sátraink nem igényelnek különösebb feltételeket. Fontos, hogy a talaj lehetőleg szilárd és egyenes legyen, hogy a sátor cölöpöket megfelelően tudjuk rögzíteni.

Emellett szükség van egy a sátor méretéhez illeszkedő szabad, alacsony fáktól mentes területre is, hogy a lelógó ágak ne akadályozzák a sátor felépítését.

A sátor bérlés ára, költségei

A sátorbérlés ma már egy olcsó mulatság is lehet, ráadásul sokszor jelentősen egyszerűbb, mint egy teremben, vagy nappaliban tartott összejövetel.

Egy 10-20 fős kerti partit már 15.000 Forint környékén meg lehet úszni. Persze ez függ attól, hogy a sátoron kívül milyen extra igények merülnek fel.

Ilyen igény lehet például a sátor padozat, a sörpad vagy szék bérlése, a kiszállítás, világítás, evőeszköz és még sok más is.

A költségszámításnál a legtöbb szolgáltató figyelembe veszi a helyszínt, hogy a vállalkozás központjához mérve hány kilométerre van. Ez az összeg vagy km/x áron lesz kiszámlázva, vagy nagyobb rendelések alkalmával elengedik.

A sátorbérlés ára függ még attól is, hogy milyen időtartamra bérlik az adott sátrat (és eszközöket). Az árat általában 1 napra szokták lebontani, majd több napnál minőségi kedvezmény is szóba jöhet.

Emellett még kaució is felmerülhet, főleg drágább sátraknál. Ez az összeg a bérelt eszközök értékének 10-20%-a szokott lenni. A kaució a szolgáltatót védi és a bérelt eszközök sértetlenségét biztosítja. Természetesen a rendezvény után ezt mindenki vissza szokta szolgáltatni.

Ezekre kérdezz rá sátor bérlés előtt!

A hozzánk hasonló nem hobbi szintű szolgáltatók ezeket alapból elmondják, de jobb, ha már felkészülten keresed fel a számodra legszimpatikusabb szolgáltatót!

Mikor érkezik pontosan a sátor?

Vannak, akik már több nappal az esemény előtt elszállítják. Ebben az esetben ne felejts el rákérdezni, hogy ez többlet költséget jelent-e.

Van kaució?

Ne érjen meglepetésként, ha több tízezer forintot kér tőled a szolgáltató, miután felállította a sátrat, ezért kérdezz rá mindig!

Mikor szállítják el a sátrat?

Nagyon nem mindegy, hogy mennyire rugalmas a szolgáltató ebben a tekintetben, ugyanis egy jól sikerült buli után nem mindig kellemes korán reggel felkelni, hogy beengedjük őket.

Mennyi lesz a pontos végösszeg?

Sajnos sokszor előfordul, hogy nincs rendesen lekommunikálva a szolgáltatás ára, éppen ezért mindig kérdezz rá a pontos végösszegre, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés!

Hogyan lehet fizetni?

Nálunk kétféle fizetési lehetőség van. Készpénzes és átutalásos. Az elsőt inkább a magánszemélyek a másodikat pedig leginkább cégek szokták választani. Mindig kérdezz rá, hogy milyen lehetőségeid vannak!

Összefoglalás

A sátorbérlés ma már egy bárki számára elérhető, idő és energiatakarékos megoldás.

Az induljonabanzaj.hu oldalon a sátor bérlés gyerekjáték. Esküvői sátor, party sátor, rendezvénysátor és mindenféle sátor kölcsönözhető, teljes helyszíni szervizzel és esetenként ingyenes kiszállítással is.

Bízza profi kezekre a rendezvényének ezen részét, hogy ne érje csalódás!

A sátraink közül ide kattintva tud választani. Amennyiben kérdése van, keressen bennünket emailben a hello@induljonabanzaj.hu címen, Facebook-on, vagy telefonon, minden hétköznap 08:00 és 20:00 között.